Кожата на устните е изключително тънка и това я

...
    Кожата на устните е изключително тънка и това я
Коментари Харесай

Как да защитим устните си от сухота и напукване?

    Кожата на устните е извънредно тънка и това я прави доста по-чувствителна към фактори като – изсъхнал въздух, топлота или мраз. Ако изгуби прекалено много влага, тя може бързо да изсъхне и да се разрани, което освен наподобява неестетично, само че съставлява и много мъчителен развой. Редовната грижа с верните артикули е от особена значимост, само че доста хора не знаят, че точно доста от тях, които са предлагани на пазара, водят и до нейната сухота, тъй като те съдържат доста изкуствени и нездравословни съставки. Поради тази причина най-ефективните способи си остават домашните.

Сезонната грижа е значима:

Тъй като сензитивните устни реагират отрицателно както  на топлота, по този начин и на мраз, грижите за тях би трябвало да са приспособени към сезонните условия. През лятото е от особена значимост да се употребява еликсир за устни с UV отбрана с опция най-голям фактор. Той защищава кожата от слънчевите лъчи и предотвратява изсушаването и. През зимата пък би трябвало да се разчита на еликсир за сухи устни, който да защищава сензитивната кожа от студа.

Практични препоръки при грижа за устните:

1. – Ако усещате устните си сухи, не ги овлажнявайте с език – слюнката ще ги направи още по-сухи, откакто се изпари.
2.  – Премахвайте мъртвата кожа с гальовен ексфолиант за устни най-малко два пъти седмично.
3.  – Най-простия трик при сухи или напукани устни е приемането на доста течности.

Домашни средства против сухи и напукани устни:

Мед – Прави устните меки и еластични. Трябва да се нанесе непосредствено върху кожата и да се остави да попие за 5 минути. След това деликатно да се избърше с кърпичка.
Зехтин – Маслиновото масло съставлява идеална грижа за устните. Оказва подхранващ резултат върху кожата. належащо е само да се разнесат няколко капки върху устните.
Кокосово масло – То може да успокои сухите и напукани ъгълчета към устните. Достатъчно е да се нанесе върху тях малко количество и да се остави да попие за малко.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР